2011

Pre-program 2011

Aktivnosti 2010-2011

 

2010

Preliminarni program 2010

Aktivnosti 2009-2010

 

2009
 
Preliminarni program 2009

Aktivnosti 2008-2009

Događanja 2008

2008

2007

U subotu, 3.3.2007., u prostorijama Francuske alijanse održan je sastanak novoizabranog Upravnog odbora Hrvatske udruge stipendista francuske vlade kojem je prisustvovala i dosadašnja predsjednica, gospođa Nada Zgrabljić Rotar te je ista Odboru predala dokumentaciju Udruge iz svog posjeda.

Prisutni članovi Upravnog odbora Udruge predložili su sljedeće aktivnosti za naredni period:

1. Izlet u Dugo selo: posjet kapelici sv. Martina koja će biti obnovljena.
Djelatnica iz Turističke zajednice će nas upoznati s projektom i o njegovu značenju za taj kraj.
Druženje na Martin brijegu (piknik ili ručak u restoranu).
Gradski prijevoz.
"Saint Martin de Tours, personage européen, symbole du parage"

2. Krajem travnja ili početkom svibnja predviđena je tribina koju bi organizirali
studenti francuskog jezika, nakon njihova boravka (od 12. ozujka u Orleansu).
Oni bi iznijeli svoja iskustva o nastavi u francuskim osnovnim školamu usporedbi s nastavom u našoj zemlji.

3. Krajem svibnja ili početkom lipnja naša članica prof. Zdenka Weber održala bi predavanje o Claude Debussyju koje bi bilo popraćeno izvođenjem muzičke točke iz njegova opusa.

4. Ispitati ćemo mogućnosti odlaska manje grupe nasih clanova u posjet Strasbourgu koji organizira lektorica francuskog jezika Candie Callu za studente Pravnog fakulteta.

5. Organizirati predavanje doc.dr. sc. Radovana Vrhovca, (Klinička bolnica Merkur) koji bi nam, nakon studijskog boravka u Lyonu, iznio sve prednosti i mogućnosti jednog takvog boravka.

6. Grupa Saint-Germain des Prés održat će 31. svibnja 2007. koncert francuske šansone i uz zvukove violine, gitare i kontrabasa te vokala Sonje Granić Stević, profesorice u Francuskoj alijansi u Zagrebu, prošetati vas ulicama Pariza.

7. Gospođa Florance Fabijanec je predložila da organiziramo okupljanja na kojima bi bivši stipenisti prenijeli svoja iskustva o boravku u Francuskoj budućim stipendistima francuske vlade i istovremeno usporedili sa situacijom u Hrvatskoj.

Ukoliko naši članovi imaju još prijedloga, molimo da se očituju tako da prijedloge e-mailom pošalju članovima Upravnog odbora.

Za Upravni odbor:
Marko Sijekavica
Irena Stopfer
Yvonne Vrhovac